Paras kylmälaukku veneeseen – kompressorilla vai ilman?

Paras kylmalaukku veneeseen kompressorilla vai ilman - Paras kylmälaukku veneeseen - kompressorilla vai ilman?

Oletko pohtinut, kuinka valita paras kylmälaukku veneeseen – kompressorilla vai ilman? Tähän artikkeliin on koottu hyviä vinkkejä ja näkökulmia valintasi tueksi, joten jos tunnet olevasi hieman epävarma siitä, mikä olisi paras kylmälaukku veneeseen ja kannattaisiko se hankkia kompressorilla vai ilman, kannattaa aloittaa aiheeseen perehtyminen tästä artikkelista.

Testeistä tukea kylmälaukun valintaan

Paras kylmalaukku veneeseen kompressorilla vai ilman 2 - Paras kylmälaukku veneeseen - kompressorilla vai ilman?

Kylmälaukku on kätevä lisävaruste veneeseen. Osa malleista saa virtaa veneen tupakansytyttimen kautta ja osa malleista on kylmennettävissä esimerkiksi kylmäkallejen avulla. Erilaisia kylmälaukkumalleja on vertailtu esimerkiksi Kipparilehdessä. Jos siis yrität ratkaista dilemmaa “Paras kylmälaukku veneeseen – kompressorilla vai ilman?”, kannattaa aloittaa erilaisiin sähköttömiin vaihtoehtoihin tutustuminen esimerkiksi Kippari-lehden “Kylmäevästä kesähelteisiin: Vahvarakenteiset kylmälaukut testissä” -testiin tutustumalla. Tässä testissä on vertailtu neljää suosittua venekäyttöön sopivaa keskisuurta ja vahvarakenteista kylmälaukkua. Jokainen vertailussa mukana oleva kylmälaukku soveltuu myös veneistuimeksi.

Testissä vertaillut kylmälaukut ovat sähköttömiä ja niitä voi hyödyntää myös maankamaralla esimerkiksi grillijuhlissa. Valittaessa omaan veneeseen sopivaa kylmälaukkua kannattaa kiinnittää huomiota ensinnäkin laukun painoon. Tässä vaiheessa kannattaa huomioida, että laukku painaa tietysti enemmän täytenä kuin tyhjänä, mikä kannattaa huomioida laukun painoa arvioitaessa. Kippari-lehden testissä testatut laukut painavat reilusta neljästä kilosta jopa 15 kiloon.

Kylmälaukkuihin on saatavilla myös monenlaisia lisävarusteita, kuten apupyöriä, vetokahvoja, istuinalustoja ja lukkoja. Kannattaakin aina miettiä tarkkaan etukäteen, millaiseen käyttöön laukku on tulossa ja millaisille lisävarusteille olisi käyttöä. Laukun valinnassa kannattaakin aina edetä sen käyttötarkoituksen mukaan!

Kompressorilla vai ilman?

Paras kylmalaukku veneeseen kompressorilla vai ilman 1 - Paras kylmälaukku veneeseen - kompressorilla vai ilman?

Sähköttömästä kylmälaukusta ei välttämättä kannata maksaa kovinkaan paljoa, sillä kalleimpien sähköttömien kylmälaukkujen ja lisävarusteiden hinnalla on mahdollista hankkia jo laadukas sähkökäyttöinen kylmälaukku kompressorilla. Sähkötön kylmälaukku onkin hyvä vaihtoehto silloin, kun liikutaan pienellä budjetilla. Edullisimmat hyvälaatuiset sähköttömät kylmälaukut veneeseen maksavat nimittäin jopa reippaasti alle 100 euroa. Laadukas kylmälaukku kompressorilla maksaa noin 1 000 euron tietämillä, mutta jos budjetti vain antaa myöten, on se monilta osin hyvä hankinta. Sitä voi nimittäin käyttää myös lämmittäjänä ja pakastimena.

Toisaalta valinta ei ole ihan näin yksiselitteinen. Suuret sähköttömät kylmälaukut peittoavat nimittäin kompressorilla varustetut kylmälaukut tilankäytön tehokkuudellaan. Monet kompressorilla varustetut kylmälaukut ovat tilavuudeltaan melko pieniä ja tällaista kylmälaukkua joutuukin täyttämään tämän tästä. Kompressorilla toimivaan kylmälaukkuun ei välttämättä mahdu esimerkiksi suuren seurueen ruoka- ja juomatarpeita ja tällöin sähkötön suuren kokoluokan kylmälaukku onkin tehokkaan tilankäyttönsä ansiosta parempi valinta. Lisäksi kompressorilla varustetussa kylmälaukussa joutuu seuraamaan elintarvikkeiden lämpötilaa erityisen tarkasti.